Plats i träningsgrupp

All bokning av plats i träningsgrupper sker enligt principen ”först till kvarn”. För att få en plats behöver du gå in på bokningssidan och göra en bokning.

Länk till bokningssidan (öppnas i nytt fönster/ny flik)
Spara gärna länken som ett bokmärke i din webbläsare.

Bokningen är öppen inför ny termin och i början av en termin.

INTRESSELISTAN

Via intresselistan får du information om när vi släpper lediga platser till träningsgrupperna. Mer information finns på sidan www.solgf.se/intresselistan.

HITTA LEDIGA PLATSER

För att hitta lediga platser på bokningssidan:

  1. Logga in överst på sidan.
    Om du redan har anmält ditt intresse via intresselistan, logga in med samma e-postadress. Annars kommer du att få ett felmeddelande när du registrerar samma personnummer på nytt.

  2. Klicka på ”Gå vidare”.
    Gör gärna ovanstående innan klockslaget för när platserna släpps. Uppdatera sedan sidan i samband med släppet.

  3. Sortera listan med avseende på födelseår för att få en bättre överblick.

När du har valt en grupp med lediga platser reserveras platsen i 15 minuter medan bokningen slutförs och betalning sker. Om man inte slutför bokningen och betalningen inom 15 minuter släpps platsen tillbaka till bokningssidan och blir åter bokningsbara.

TIPS! Kopiera direktlänken till bokningssidan och spara den för att använda om hemsidan känns långsam när du ska göra en bokning.

ÅLDERSSPANN FÖR GRUPPER

Du kan inte anmäla någon som är yngre än angivet åldersspann till en grupp. Personen kommer då att tas bort manuellt i efterhand och avgiften återbetalas med avdrag för en administrationsavgift på 200 kr.

Däremot kan du anmäla någon som är ett år äldre än angivet åldersspann till en grupp. T.ex. om man är två kompisar födda olika år men som vill gå i samma grupp.

BEVAKA LEDIGA PLATSER

Om en grupp blir full kan man bevaka gruppen via knappen ”Bevaka”. För att starta bevakning måste du vara inloggad. Du får då ett mejl om det blir en ledig plats i gruppen. Platsen bokas då på samma sätt som beskrivet ovan.

ANMÄLNINGSVILLKOR, AVGIFTER & BETALNING

Läs alltid anmälningsvillkoren innan du slutför betalningen!

Information om avgifter och betalning finns på hemsidan: www.solgf.se/avgifter och www.solgf.se/betalning.

Notera att vi inte har några provomgångar innan avgifterna ska betalas.

Vid samtliga betalningar som gäller bokning av plats i en ordinarie grupp tillkommer en administrationsavgift på mellan 29- 69:- utöver kostnaden för deltagandet i gruppen. Vi har valt att särredovisa den i stället för att baka in den i (och därmed höja) medlemsavgiften. Administrationsavgiften tillfaller i sin helhet Sportadmin/Qvickly.

Vid betalning mot annat alternativ än kort/Swish tar Sportadmin/Qvickly en kreditupplysning.

DELBETALNING

Önskar du att delbetala avgifterna rekommenderar vi att du i första hand betalar med eget kreditkort och därefter gör delbetalningarna enligt dina betalningsvillkor för kreditkortet. Väljer du delbetalning via Sportadmin/Qvickly (alternativet visas om beloppet är på 500:- eller mer), notera de extra kostnader som tillkommer.

ÅTERBETALNING AV TRÄNINGSAVGIFTER

Tillfälligt inställda träningar påverkar inte träningsavgiftens storlek. Inte heller om man börjar senare på terminen när gruppen redan har startat (som t.ex. vid släpp av lediga platser). Se dock vissa undantag på sidan www.solgf.se/avgifter.

Vi följer alltid rekommendationer från myndigheter, RF, våra idrottsförbund samt kommuner och kan utifrån dessa behöva anpassa verksamheten löpande i olika riktningar under året när rekommendationerna förändras.

Det kan innebära att en eller fler träningar ställs in under terminen eller att träningen måste förändras på så sätt att alla de övningar man normalt tränar på inte kan genomföras. Träningen kan också, helt eller delvis, flyttas utomhus.

Genom att göra en bokning accepterar man att träningen bedrivs under de förutsättningarna och att både förändringar av träningsupplägg samt inställda träningar kan komma att ske utan att inbetalade avgifter återbetalas, varken helt eller delvis.

En träningsavgift återbetalas/reduceras inte utom i följande två fall:

  • Den bokade platsen sägs upp via e-post (till kansliet@solgf.se) senast 24 timmar innan gruppens första träningstillfälle för perioden. Då återbetalas 100% av träningsavgiften (samt även medlems- och eventuell licensavgift).
  • Den bokade platsen sägs upp via e-post (till kansliet@solgf.se) inom 3 veckor från gruppens första träningstillfälle. Då återbetalas 50% av träningsavgiften (men inte medlems- eller eventuell licensavgift).

Tränar du i fler olika grupper och i olika sektioner räknas träningen i varje grupp/sektion för sig.

ÅNGERRÄTT

SOL GF är inte en näringsidkare och omfattas därför inte av ångerrätten enligt distansavtalslagen.

En bokad eller betald plats tas i anspråk omedelbart och hindrar därmed någon annan från att boka den. Notera därför att den del av betalningsvillkoren som Qvickly anger och som handlar om ångerrätt inte är tillämplig på avgifter från SOL GF. Vår verksamhet kan i deras villkor liknas vid evenemang som de i de finstilta anger inte omfattas av ångerrätten.

När du gör en bokning bekräftar du samtidigt att du har tagit del av den informationen.

FRÅGOR

Ställ din fråga till kansliet@solgf.se.