Betalning

betalning

Betalning av avgifter och kostnader

VIKTIGT! Från 1/7 2020 sköter Billmate våra fakturor och hanterar inbetalningar. Därmed ska inga betalningar för avgifter och kostnader som gäller från 1/7 2020 eller senare ske till vårt BG-konto!

Har du sedan tidigare sparat vårt BG-konto för OCR-betalningar som mottagarkonto i din internetbank ber vi dig ta bort det.

Betalning av avgifter och andra kostnader sker via kort eller mot faktura.

Se vår sida med avgifter för att veta vilka avgifter/kostnader som kan förekomma.

Notera också att vid fakturering har varje faktura har ett unikt OCR-nummer. Du kan därför inte använda det för betalning av någon annan faktura eller kostnad.

Kortbetalning

Vi rekommenderar att man i första hand använder kortbetalning vid betalning av avgifter och andra kostnader.

(Vi ligger även på Sportadmin som utvecklat vårt medlemsregister för att det framöver, som många önskar, ska gå att betala via Swish. Hur lång tid det kan ta är dock osäkert.)

Fakturabetalning

Som alternativ till kortbetalning finns möjligheten att betala mot faktura.

Från hösten 2020 är det dock inte SOL GF som ställer ut fakturorna.

Väljer man att betala mot faktura tecknar man ett separat betalningsavtal med betalningsleverantören Billmate. Det innebär dels att det är deras betalningsvillkor för den utsända fakturan som måste följas och att det är Billmate som hanterar påminnelser och krav.

Det innebär också att Billmate tar en kreditupplysning samt att det inte går att välja att inte betala fakturan för att stryka sin plats.

Notera dock att den del av betalningsvillkoren som Billmate anger som handlar om ångerrätt inte är tillämplig på avgifter/kostnader från SOL GF. Vår verksamhet kan i deras villkor liknas vid evenemang som de i de finstilta anger inte omfattas av ångerrätten.

SOL GF är inte en näringsidkare och omfattas därför inte av ångerrätten enligt distansavtalslagen och därmed kan den lagen inte användas.

Delbetalning

Det finns i några fall även möjlighet att välja delbetalning via Billmate. Då avgiften för den delbetalningen är relativt hög med både uppläggningskostnad och aviavgifter rekommenderar vi i stället att ni väljer att betala med ett eget kreditkort och sedan delar upp betalningarna till er bank i enlighet med ert kreditkortsavtal.

Förskottsbetalning och insättningar

Vid redovisningar som inte är kopplade till en faktura ska vårt Bg 468-2233 användas. Det gäller t.ex när ni

  • ska göra en ekonomisk redovisning
  • ska sätta in pengar på en lagkassa

Betalningar av fakturor för avgifter eller kostnader får inte ske till detta Bg-konto. Om det ändå sker kan ni drabbas av påminnelse- och förseningsavgifter från Billmate samt att vi kan ta ut en hanteringskostnad för att föra betalningen vidare till Billmate. Det innebär i så fall att fakturan inte kommer bli betald i sin helhet.

Obetalda fakturor

Har ni valt betalningsalternativet faktura för en avgift eller kostnad så tecknar ni ett separat betalningsavtal med Billmate och Billmate tar även en kreditupplysning.

I samband med att ni väljer betalningsalternativet faktura hanterar Billmate dessa helt. Att inte betala en faktura senast på förfallodagen innebär påminnelseavgifter och eventuellt även krav.

Skulder ska alltid betalas i sin helhet även om man har valt att sluta i föreningen.    

Dubbelbetalning

Avgifter som betalas med kort kan inte dubbelbetalas.

Om ni har valt att betala avgifter mot faktura och därmed tecknat ett separat fakturaavtal med Billmate så är det Billmate ni behöver vända er till om det har skett en dubbelbetalning.

Frågor

Vid frågor när det gäller betalningar är det alltid bäst att ta kontakt med kansliet i god tid innan förfallodatum.  

Se även menyvalet Avgifter.